Jdi na obsah Jdi na menu
 


Budeme kopat na úseku Bible zvaném List Koloským. Je dobré používat různé druhy překladů abychom pochopili daný úsek co nejlépe. Zde si můžete vybrat:                                                      Český ekumenický překlad, Překlad 21 století  -nová Bible Kralická , Bible kralická , New American Standart Version,

Zde je taky zajímavá stránka i s českou studijní biblí: http://www.freewebs.com/paprsekx/bible.htm

Kromě základních nástrojů existují i další specializované nástroje k lepšímu opracování a objevování kvalit objevů. Jako např: Biblická konkordance, Biblický slovník, další překlady Bible, Historické pozadí Nového zákona, původní překlady, Apoštol Pavel

Zde je program volně k instalaci kde je novotného Biblický slovník a spousta dalších možností druhý odkaz popisuje jak nejlépe postupovat při instalaci programu:

http://www.davar3.net/ , http://www.slovobozi.cz/index.php/component/content/article/195

Online komentáře: V angličtině :

 http://www.easyenglish.info/bible-commentary/col-lbw.htm

http://www.christnotes.org/commentary.php?com=mhc&b=51 

http://www.biblegateway.com/resources/commentaries/?action=getBookSections&cid=9&source=

Řečtina: 

http://www.herme.net/taxonomy/term/3

Prosím kohokoli z týmu pokud najde další nástroj, ať zde uvede odkaz.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

List koloským: Název:
Téma listu:
Oddíl:
 
 
 
 
 
 
Téma:
 
 
 
 
 
 
K.verš:
 
 
 
 
 
 
Název k.1:
Oddíl:
 
 
 
 
 
 
Téma:
 
 
 
 
 
 
K.verš:
 
 
 
 
 
 
Název k. 2:
Oddíl:
 
 
 
 
 
 
 
Téma:
 
 
 
 
 
 
 
K.verš:
 
 
 
 
 
 
 
Název
 k. 3:
Oddíl:
 
 
 
 
 
 
 
Téma:
 
 
 
 
 
 
 
K.verš:
 
 
 
 
 
 
 
Název
k. 4:

Některé dobré myšlenky (zatím v angličtině, kdokoli by je chtěl přeložit pro druhé ať tak učiní). Na tyhle věci jsme už přišli sice sami, ale jsou zde dobře zformulované.

Důvod napsání listu:

This epistle was sent because of some difficulties which arose among the Colossians, probably from false teachers, in consequence of which they sent to the apostle. The scope of the epistle is to show, that all hope of man's redemption is founded on Christ, in whom alone are all complete fulness, perfections, and sufficiency. The Colossians are cautioned against the devices of Judaizing teachers, and also against the notions of carnal wisdom, and human inventions and traditions, as not consistent with full reliance on Christ. In the first two chapters the apostle tells them what they must believe, and in the two last what they must do; the doctrine of faith, and the precepts of life for salvation.

 Z Biblického slovníku A. Novotného:

.

Kolossenským.Epištola apoštola Pavla, napsaná v době jeho uvěznění [Ko 4,3.10.18] snad v Římě, ač někteří badatelé mají za to, že šlo o Cesareu [Sk 23,35; 24,27] nebo o Efez. Byla-li napsána v Římě, šlo by asi o rok 62 po Kr., ač přesné datum nelze určit. Podnětem k dopisu byly patrně zprávy Epafrovy [Ko 1,7n], který upozornil na nebezpečí, jež hro­zilo věřícím v K. Falešní učitelé pravděpo­dobně tvrdili, že prostá víra v Krista a jedno­duchá bohoslužba v jeho jménu je pouze pro začátečníky, ale ti, kteří chtějí proniknout hlou­běji, musí prý k plnému spasení uctívat an­děly, zachovávat zvláštní obřady, spojené s askesí [Ko 2,16.18.20n], a tak opustiti sprost­nost, kteráž jest v Kristu [2K 11,3], a svrcho­vanost a ústřední postavení Kristovo [Ko 1,18]. Tento blud měl některé židovské prvky [na př. zachovávání sobot 2,16 nebo důraz na obřízku 2,11], ale nebylo to čisté židovství, nýbrž spíše skreslení křesťanské víry vlivem pohanských theosofických kultů a gnostických spekulací.

 

Obsah epištoly. Pavel nejdříve hodnotí víru církve v K. a připojuje modlitbu za její pravý vzrůst [1,3-12]. Pak zdůrazňuje ústřední postavení Kristovo v celém universu [1,13-2, 3]. Na základě této christologie varuje před falešným učením [2,4—23] a ukazuje na nový život v Kristu [3,1—17; 4,2-6]. Připojuje pře­hledný výpočet povinností různých členů křesťanské domácnosti [t. zv. »domácí řád« 3,18-4,1] a končí osobními informacemi a vřelými pozdravy [4,7-18]. Základní myšlen­kou celého dopisu je jistota, že Kristus stačí na všecky lidské potřeby. Je dokonalým zjevi­telem Božím, protože je obrazem neviditel­ného Boha [1,15] a jsou v něm skryty všecky poklady moudrosti a známosti [2,3]. Je dosta­tečným vykupitelem [1,14.20], je dostačující hlavou církve [1,18]. Jemu je církev zavázána naprostou poslušností. Je dostačitelným Pá­nem pro všecky národy a skupiny lidské [3,11]. Musí být tedy centrem rozumového, etnického a sociálního života lidstva. Jen má-li on ve všem prvotnost [1,18], může být život člo­věka dokonalý [2,9n] a plný.

Doručitelem epištoly byl Tychikus [4,7n], který byl pověřen také odevzdáním jiného listu do Efezu [Ef 6,21], jenž snad byl napsán současně. S Tychikem šel také Onezimus [Ko 4,9], jenž nesl dopis Filemonovi.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

My Popsy Story Dating: A Pilgrimage of Predilection, Expansion, and Self-Discovery

(JimmyStoox, 12. 4. 2023 13:53)

Dating can be an overwhelming yet nerve-wracking experience, extraordinarily when you convene someone who you can behold a following with. This was the patient into me when I met my girlfriend, and our relationship has been a pilgrimage of lady-love, intumescence, and self-discovery. In this article, I on due my broad story dating and how our relationship has impacted my life.

Conference My Girlfriend

https://forwood.info
https://gaybondagefilm.com


I met my girlfriend at a coffee shop while I was studying looking for an exam. She was sitting across from me, and we both kept glancing at each other. After a while, she came over with to my tableland and introduced herself. We started chatting, and I was immediately pinched to her sanity of humor and intelligence. We exchanged numbers, and the dozing is history.

The early stages of our relationship were filled with excitement and getting to know each other. We went on dates, had deep conversations, and laughed a lot. I knew original on that I wanted to pursue a sober relationship with her because of how much she aligned with my values and goals in life.

The Challenges of Long-Distance

After a occasional months of dating, my girlfriend had to touch to another majestic an eye to a apportion opportunity. This was a difficult stretch suited for us because we had grown so wind up in a lacking in amount of time, and now we would bear to captain a long-distance relationship. We made the settling to prolong our relationship and see where it would go.

The long-distance point of view of our relationship was challenging, but it also allowed us to breed apart and as a couple. We had to learn how to tell effectively, trust each other, and make time on each other despite the distance. We also made steady to descend upon each other regularly and plan amusement activities to look promote to.

The Journey of Self-Discovery

Being in a dour relationship has taught me a lot with myself and what I deficiency in life. I obtain well-informed to put across better, be more acquiescent, and compromise when necessary. My girlfriend has also been a author of stick up for and encouragement as I pursue my dreams.

Whole of the biggest lessons I have highbrow is the worth of self-care and winning care of my mad health. It's light to get caught up in the shove and bustle of spirit, but having someone who cares for the sake me has мейд me effectuate the prestige of taking breaks, seeking therapy when needed, and prioritizing my well-being.

Looking Shortly before the Future

Any longer, my girlfriend and I be subjected to been together seeking over two years, and our relationship continues to yield fruit stronger every day. We tease talked about our future together, including our shared goals and plans. It's exhilarating to have someone who supports me and who I can carry in return.

In conclusion, my bit of skirt fairy tale dating has been a progress of charge from, growth, and self-discovery. Assignation my girlfriend was a turning point in my freshness, and our relationship has taught me so much there myself and what I necessitate in life. While the challenges of long-distance were naughty, it allowed us to burgeon stronger as a couple. I am agitated as a service to our future together and look transmit to what it holds.

gameone

(PhillipGlype, 11. 4. 2023 12:17)



Gameone娛樂城是香港頂級的娛樂城品牌,集團擁有超過10年的海外營運經驗,並取得合法博弈執照。這讓玩家在這個平台上可以享受到安全、有趣、提款快速等優質的娛樂體驗。

在Gameone娛樂城,玩家可以享受多種不同類型的遊戲,如百家樂、體育、老虎機等等。除此之外,Gameone娛樂城還提供了多種優惠活動,讓玩家可以獲得更多的獎勵和福利。這些活動包括免費體驗金、首儲優惠、每月固定贈獎活動、儲值限時加碼等等。

在Gameone娛樂城,玩家可以享受到高品質的遊戲體驗,並且能夠安全地進行存款和提款操作。平台採用先進的加密技術和安全措施,以確保玩家的個人信息和資金安全。此外,提款速度也非常快,通常只需要幾個小時就可以完成。

總之,如果你正在尋找一個安全、有趣、提款快速的網上娛樂城,那麼Gameone娛樂城絕對是一個不錯的選擇。在這裡,你可以享受到多種不同類型的遊戲,還可以參加多種優惠活動,讓你獲得更多的獎勵和福利。在Gameone娛樂城,你可以放心地享受高品質的遊戲體驗,而且能夠安全地進行存款和提款操作

gameone

(PhillipGlype, 11. 4. 2023 12:16)



作为一家香港品牌的娛樂城,在过去十年里已经在海外拥有了可观的声誉和业务。截至目前,它在亚洲拥有超过10万名忠实玩家的支持,并拥有超过20年的海外線上娛樂城營運经验,并取得了合法博弈执照。

如果你正在寻找一家有趣、安全且提款快速的娱乐平台,那么娛樂城绝对是你的不二之选。无论你是新手玩家还是老手玩家,娛樂城都将为你提供丰富多样的娱乐城游戏和优惠活动。除了满足每一位玩家的游戏需求外,娛樂城还会为每种游戏内容提供丰富的优惠活动,让玩家们可以一起享受每个游戏内容的乐趣。

除了奖金和免费金币、首充优惠外,娛樂城还为玩家们提供了丰富多彩的体育和电竞活动,让玩家们可以更全面地体验娱乐城的乐趣。娛樂城一直在不断改进和进步,致力于打造更完美的娱乐城活动,使每位玩家都可以找到最适合自己的娱乐方式,并且享受到更多的加码优惠。

每个月固定的储值加码活动和其他丰富多彩的优惠活动,都让玩家们可以更轻松地取得更多优惠,让他们更容易地找到最适合自己的娱乐方式,并且享受到更多的娱乐城游戏体验。总之,娛樂城是一家让你可以在轻松、安全的环境下体验各种不同类型的娱乐城游戏,享受到最优惠的玩乐方式的绝佳选择。

Р-Ноутбук центр

(Melanialtup, 10. 4. 2023 22:05)

Привет господа! https://r-notebook.ru/
Сервисный центр «Р-Ноутбук» срочно придет на помощь, если у вас сломался ноутбук или ультрабук. Вы можете вызвать мастера, если техника не включается, зависает или тормозит, выдает ошибки. Он оперативно устранит неисправность и предоставит гарантию до 1 года, которая действует на услуги и комплектующие.Специалисты сервиса обладают значительным опытом в сфере ремонта ноутбуков. Они восстанавливают девайсы разных брендов и моделей. Большинство неисправностей инженеры ликвидируют на дому клиентов в Москве. Если поломка серьезная – они бесплатно доставят технику в мастерскую. Мы выполняем программный и аппаратный ремонт девайсов, проводим чистку с заменой термопасты, апгрейд. Стаж и квалификация наших сотрудников позволяют оперативно ликвидировать поломки любой сложности. Более подробная информация о том, чем мы занимаемся, здесь: https://r-notebook.ru/.
От всей души Вам всех благ!

It should be mentioned this

(IXAHEN, 10. 4. 2023 19:42)

It is important to note that welcome gift https://bonus-casino-use.ru credited exclusively who have reached the age of majority to beginners, who, in turn, invite to register personal relatives and buddies, also willing to qualify bonus rewards

Worth noting this

(IXAHEN, 10. 4. 2023 18:48)

Do not forget that no deposit required gift https://bonus-casino-could.ru issued only to adults novice gamblers, who, in turn, invite to register their own comrades and buddies, too willing to participate bonus gifts

Компромисс

(Raymondflies, 10. 4. 2023 3:42)

Впервые с начала противостояния в украинский порт притарабанилось иностранное торговое судно под погрузку. По словам министра, уже через две недели планируется доползти на уровень по меньшей мере 3-5 судов в сутки. Наша функция – выход на месячный объем перевалки в портах Большой Одессы в 3 млн тонн сельскохозяйственной продукции. По его словам, на встрече в Сочи президенты компостировали поставки российского газа в Турцию. В больнице актрисе рассказали о работе медицинского центра во время военного положения и тиражировали подарки от малышей. Благодаря этому мир еще крепче будет слышать, знать и понимать правду о том, что идет в нашей стране.

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.

(Kevinboype, 9. 4. 2023 15:14)

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.

(Kevinboype, 9. 4. 2023 7:49)

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.

(Kevinboype, 9. 4. 2023 2:44)

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3

coloriage

(EugenePsync, 8. 4. 2023 20:38)

https://coloriage123.com/

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.

(Kevinboype, 8. 4. 2023 20:23)

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3

It should be mentioned this

(IXAHEN, 8. 4. 2023 15:10)

It is important to note that no deposit bonus https://rox-casino-873.ru issued only to adults novice gamblers, who, respectively, invite to register personal friends and buddies, also willing to qualify for an incentive gifts
https://rox-casino-854.ru

Loli¦ta Girls Fu¦ck

(Matinjaxia, 8. 4. 2023 12:02)

Loli¦ta Girls Fu¦ck

Collection C¦P


xref.ws/QXpRpB

bre.is/gfox9Qaa

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.

(Kevinboype, 8. 4. 2023 10:48)

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3

We should not forget this

(IXAHEN, 8. 4. 2023 5:22)

Worth noting that no deposit required bonus https://rox-casino-873.ru credited exclusively adults to beginners, who, subsequently, invite to join their friends and buddies, like the one who invited applicants bonus gifts
https://rox-casino-165.ru

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.

(Kevinboype, 8. 4. 2023 1:15)

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3

coloriage

(EugenePsync, 7. 4. 2023 22:26)

https://coloriage123.com/

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.

(Kevinboype, 7. 4. 2023 15:34)

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ.

(Kevinboype, 7. 4. 2023 5:17)

3D ПАЗЛЫ. СОБИРАЕМ 3D ПАЗЛ https://dzen.ru/video/watch/642a944ec53c9764ec3b7cf0?t=3


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

následující »