Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zprávy ze třetí výpravy

30. 1. 2010

Milí zlatokopové a přátelé biblického kutání,

když jsme se šešli ke třetí výpravě, tak jsme zjistili, že ani jeden z nás v posledních dvou týdnech nebyl schopen najít pořádný čas ke studiu. Naznali jsme svorně, že nás to mrzí a že budeme muset více bojovat o to, abychom "kutání" dali větší prioritu a tím i úsilí o boj s každodenníma povinnostma a únavnostma i radostma aby nám nezabránily v tom abychom si každý sám v klidu zakutal v listu koloským dříve než se sejdeme ke čtvrté výpravě. Také jsme si slíbili, že se budeme v této věci za sebe navzájem modlit. Tak to prosím dodržme. Věřím, že pak ten boj o čas na studium Bible bude efektivnější.

Takže po tomto úvodu jsme začali společně pročítat kapitolu 1 a snažili jsme se jí rozdělit na tzv. "logické celky" menší úseky, které spolu tématicky nějak souvisejí. Měli jsme docela zajímavou diskusi, proč každý z nás rozdělil pasáž tak a proč ne tak. Musím říct, že to nakonec bylo docela obohacující a myslím, že všem dalo vodítko, jak může každý sám doma v tomto rozdělování pokračovat.

Dali jsme si tedy úkol na doma do příště:

1. Rozdělit si celý list na menší tématické celky.

2.Najít téma celého listu- ten nejhlavnější důvod proč Pavel list napsal

3. Pojmenovat jednotlivé úseky, na které jsme celý list rozdělili.

Tím bychom měli dostat do mysli takový větší obraz celého listu a mít přehled o jednotlivých tématech, kterými se Pavel zabývá.

V dalších výpravách už nás bude čekat hloubější "kutání" v jednotlivých úsecích a pátrání po tom, co tyhle pasáže opravdu znamenaly. Dále pak co tedy znamenají pro nás osobně každého dnes.-to bude dost zajímavé.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář