Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zprávy z 8-mé výpravy

9. 5. 2010

Sešli jsme se v hojném počtu, ač někteří byli chorobní a někteří chyběli. Ida nám uvařila báječné café laté. Přišla i maminka od Káti.

  • Nejprve jsme hledali název celé knihy.

zde jsou jednotlivé návrhy:

ZAPUSŤTE KOŘENY, ODTEĎ JEŽÍŠ VÁŠ ŽIVOT(díky Němu jste přešli ze smrti do života, proto žijtě pro Něj), NÉ NAUKY ALE KRISTUS, KRISTUS VE VŠEM PRVNÍ A DOSTAČUJÍCÍ, V NĚM JE SMÍŘENÍ A PLNOST VŠEHO

  • Byli jsme povzbuzeni obrazem příkazu "v Něm zapusťte kořeny" . Představou že zapustíme své duchovní kořeny do Krista a zároveň tyhle kořeny propleteme, tak budeme hodně silní a jednotní.
  • Hledali jsme názvy pro jednotlivé úseky listu.  Zkončili však v první kapitole: (budeme na tom pracovat i příště). Chtěli jsme aby názvy byly trefné a taky jsem slíbila, že dodám kriteria pro to jak vybírat název.

Takže zde je na co jsme přišli:

1:1-12  KRISTUS MĚNÍ ŽIVOT (Modlitba, vyjádření Pavlova vztahu ke koloským)

    13-20 verš.  17 - ON JE PRVNÍ A VŠECHNO V NĚM PŘEBÝVÁ

    21-23

no a zde jsou kritéria pro výběr tématu kapitoly a celé knihy :    Pak jsme se pustili do INTERPRETACE 1 oddílu (1:1-12) a ukázali si jak bychom to mohli dělat poté sami doma.

Takže DOMACI UKOL:

rozdělíme si list papíru na dvě či tři části. Do první si píšeme vlastními slovy, větu po větě-nebo logických celcích co Pavel v té době chtěl koloským opravdu říci-co ten text tehdy opravdu znamenal. Můžeme použít vlastní formulace. Do druhého oddílu můžeme formulovat více podrobněji některé pojmy, které vyžadují vysvětlení.Např. Co znamenalo pro ně v té době pro ně "naděje zakotvená v nebesích"...k tomuto vysvětlení můžeme použít jiné místa v Bibli které o tom mluví, např. v jiných pavlových listech (Efezským, Timoteovi,Židům, Korintským atd), nebo Biblický slovník či komentář.

No a do třetího políčka si píšeme Co to znamená ted pro mně? Co mi tím Pán Bůh chce říci? Co mám změnit? Co udělat? Kdy a jak?

Vím, že to může působit složitě, ale je to nejzajmavější část studia a nejvíce praktická, tak by bylo škoda kdybychom to vzdali.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

conclusion for college essay x58xqc

(EugeneOvash, 6. 4. 2023 0:08)


Cheers, Valuable stuff.
top online resume writing services https://essayssolution.com custom essay UK https://helpwithdissertationwriting.com